Boligan.se

måndag, september 29, 2008

Brev från Mäklarsamfundet

Den 12 september fick vi brev från Lars Kilander och Mäklarsamfundet, du kan läsa brevet och vårt svar här:

Brevet från Mäklarsamfundet:
------------------------------------------------------------------

Boligan Sverige Aps / Boligan.se

Danderyd den 12 september 2008

Mäklarsamfundet är bransch- och intresseorganisation för flertalet fastighetsmäklarna i Sverige. Närmare 75% av de svenska fastighetsmäklarna är medlemmar i Mäklarsamfundet. Vi har från ett stort antal fastighetsmäklare mottagit synpunkter på er verksamhet. Fastighetsmäklarna har i sin tur från sina uppdragsgivare fått instruktioner att tillse att deras fastigheter och bostadsrätter inte visas på Boligan.se.

Vi vill därför upplysa om följande fakta. Svenska fastighetsmäklare har till den helt övervägande delen skriftliga exklusiva förmedlingsuppdrag med sina uppdragsgivare. Exklusiviteten innebär att fastighetsmäklaren har en avtalad ensamrätt att besluta om hur objektet skall marknadsföras. Detta innebär att så länge fastighetsmäklaren inte beställt införande av uppgifter om objekt som omfattas av nämnda ensamrätt har ni ingen rättighet att visa uppgifter om objektet.

Genom ert förfarande griper Boligan in i försäljningsprocesen och medför risk för ekonomisk skada för såväl dessa säljare som för fastighetsmäklare. En skada Boligan kommer att hållas ansvarig för.

Jag ber er därför att snarast till mig bekräfta att ni, efter uppmaning därom, tar bort de mäklares/säljares objekt som ni dels redan uppmanats att ta bort dels de ni i framtiden kommer uppmanas att ta bort. Jag emotser sådan bekräftelse senast den 30 september 2008. Vid utebliven eller bristfällig bekräftelse kommer de enskilda mäklarna att underrättas härom med information om vilka rättsliga åtgärder som de vidta.

Med vänlig hälsning

Lars Kilander

------------------------------------------------------------------

Vårt svar:
------------------------------------------------------------------

Lars Kilander, Mäklarsamfundet

Tack för Ditt brev den 12 september 2008, som vi är uppriktigt förvånade över.
Boligan.se är en oberoende sökmotor vars främsta uppgift är att skapa transparans på bostadsmarknaden. Vi är varken köparens eller säljarens språkrör, det är marknaden som bestämmer utvecklingen.

Avsikten med de exklusiva förmedlingsuppdrag som tecknas mellan fastighetsmäklare och säljare är att hindra säljaren från att engagera fler än en mäklare. Som alla avtal gäller detta endast mellan avtalsparterna, d v s säljaren och mäklaren.

Mäklaren skall i sitt arbete tillvarata både köparens och säljarens intresse. Det gör han/hon bl a genom att se till att försäljningsobjektet exponeras på flera olika ställen.

Vi kommer därför att fortsätta med att presentera fastigheter och bostadsrätter som är till salu, till glädje för såväl köpare och säljare som fastighetsmäklare.


Med vänlig hälsning

Bo Blangstrup
Adm. Direktör

Boliga Sverige Aps / Boligan.se

------------------------------------------------------------------

251 kommentarer:

    «Äldst ‹Äldre 201 – 251 av 251
  • Klockan 22 oktober 2008 kl. 07:17 , Anonymous Anonym sa...

    Boligan är mycket användbar site.

    Tänk dock på att objekt där säljaren satt för högt pris/oattraktivt blir överrepresenterat. Hur ofta höjs utbudspriset i annonsen ? Nästan aldrig. Objekt som säljs till begärt pris eller går upp i en budgivning är inte med på boligan annat än en kort stund. Boliga kommer även i bra tider ha en övervikt i sin "statistik" på objekt där priserna justerats ner.

     
  • Klockan 23 oktober 2008 kl. 06:13 , Blogger Bert sa...

    Hej

    Stå på er bara.
    Låt ingen stoppa denna ypperliga sida som hjälper oss både som säljare och köpare att se vad som finns på marknaden.
    Den hjälper oss att enkelt få en överblick över objekt som är till salu, hur länge de funnits på marknaden, jämförande priser och prisetförändringar i någon riktning.
    Ni visar enbart uppgifter som finns offentliga på nätet och gör inget intrång i mäklarnas ensamrätt. För detaljer hävisar ni till mäklarnas hemsidor. Detta borde vara något som mäklarna skulle vara tacksamma för då de nu har möjlighet att nå en större marknad.
    Är mäklarsamfundet mot konsumentinformation?
    Kör vidare bara.
    Bert

     
  • Klockan 23 oktober 2008 kl. 06:31 , Blogger Bert sa...

    JAG UPPMANAR ALLA ATT SKICKA MAIL TILL MÄKLARSAMFUNDET OM VAD NI TYCKER OM DERAS LUMPNA FÖRSÖK ATT STOPPA DENNA YPPERLIGA SIGHT.
    SKICKA MAIL TILL:
    lars.kilander@maklarsamfundet.se

     
  • Klockan 25 oktober 2008 kl. 10:01 , Anonymous Anonym sa...

    Till dig "Anonym" som tror att man är mindre positivt inställd till Boligans information som säljare. Tvärtom, skulle jag vilja säga...som säljare kan jag med hjälp av Boligans site lista de mäklare som mest frekvent visar hus med stora prisfall jämfört med utgångspliset. Dessa mäklare är jag ju som säljare knappast intresserad av att anlita för en försäljning. Bättre då, för både köpare och säljare, med ett korrekt prisläge ifrån början. Dessutom agerar man i husaffärer ofta både som säljare och köpare (undantaget förstagångsköpare). Det är ju absurt om man frestas vända sig till olika mäklare vid försäljning respektive köp beroende på hur seriöst de uppskattar prisbilden. Kan man av den anledningen inte själv tänka sig att köpa av den mäklare som man vill ska bjuda ut ens hus till försäljning så tyder det ju på att man själv, i linje med mäklarsamfundet, stöttar en sjuk bransch!/ Mvh Petra

     
  • Klockan 25 oktober 2008 kl. 13:43 , Anonymous Anonym sa...

    Hej! Jag tycker det är en jättebra idé att man ska kunna se hur länge objekt legat ute, men... ofta hittar jag lägenheter som jag sett i månader på Hemnet och så står det att de legat ute några dagar bara... så det verkar inte funka? Gissar att mäklarna bara annonserar ut det som ett nytt objekt helt enkelt för att komma runt det? Eller vad säger ni, boligan? tack för sajten för övrigt! :)

     
  • Klockan 26 oktober 2008 kl. 07:00 , Anonymous Anonym sa...

    stå på er! det är ingen numera som tar mäklarna på större allvar,med alla deras friskrivningsklausuler borde och skulle vem som ville på uppdrag av kunden ,kunna köpa och sälja fastigheter.annars tycker jag att mäklarna enbart skulle få betalt efter taxeringsvärdet.då vore den globala finanskrisen en saga .för sannorlikheten att något inträffar är osannorlikt med fastihetsmäklare hasse o tage. mvh leif

     
  • Klockan 26 oktober 2008 kl. 13:25 , Anonymous Anonym sa...

    Har helt övergivet Hemnet och tittar nu endast på Boligan. Synd att det på sista tiden blivit så många fel med gatunamnen bara.. Många bostäder/fritidshus från Norrtälje kommun mitt inne i innerstan! Hoppas det fixar sig snart..

     
  • Klockan 27 oktober 2008 kl. 04:43 , Anonymous Anonym sa...

    Absolut den bästa sökmotorn för bostäder. Jag tycker det är ett märkligt brev där bara mäklarna och säljarna åberopas, är det inte så att mäklarna skall vara opartiska? Jag får en känsla av att genom det brevet är inte mäklarna opartiska utan har bara som mål att tjäna så mycket pengar som möjligt. Det är kanske dags för en ko anmälan?

    Till sist stå på er boligan ni behövs.

    Rolf

     
  • Klockan 27 oktober 2008 kl. 04:54 , Anonymous Anonym sa...

    HEMNET.... NEJ TACK...
    Boligan JA JA JA toppensida.

     
  • Klockan 28 oktober 2008 kl. 02:26 , Anonymous Anonym sa...

    Alla ni som stödjer tjuvar som boligan suger!

     
  • Klockan 29 oktober 2008 kl. 02:27 , Blogger Unknown sa...

    En jättebra sida. Där man kan se vilka objekt har haft önskepriser. Nu kommer de väl snart ner i sitt rätta värde. Säljer jag nu, får jag mindre för huset, men i gengäld ger jag ju mindre för ny bostad. Toppen att se vilka mäklare som ej säljer till annonserat pris utan får sänka priset.

     
  • Klockan 29 oktober 2008 kl. 15:57 , Anonymous Anonym sa...

    Jag är mäklare sedan 1992 och driver två mäklarkontor i Stockholm. Jag har personligen inget som helst emot att information om hur länge ett objekt legat ute på nätet eller om priset förändrats blir lättillgänglig för spekulanterna.
    Jag reagerar däremot på att väldigt många av inläggen är osakliga och håller en mycket låg nivå vilket knappast är oväntat...
    Det är alltid mäklarnas fel! Har man som köpare inte fullgjort sin lagstadgade undersökningsplikt och det visar sig vara något som är fel i bostaden man köpt så är det vårt fel. Det är vi som ligger bakom den stadiga prisuppgång som varit från mitten av 90-talet fram tills nyligen. Framför allt är det vårt fel nu när det vänt ner.
    Såg i något inlägg att vi har ett stort ansvar för den finansiella kris som nu skakar hela världen... Vilken makt!
    I min värld är det ganska vuxna människor som köper en bostad. Vuxna nog att ta ett visst ansvar för sitt handlande?
    Jag vet att vår branch likt ALLA andra brancher innehåller idioter. Men här får man känslan att alla är parasiter.
    Jag likt många av mina kollegor såg t ex fram emot Insiders granskning av mäklare för ett par år sedan. Ett program som uppvisade allvarliga felsteg som fejkade budgivningar, personer som felaktigt utgavs sig för att vara registrerade mäklare osv... Vi var inte förvånade och många av oss hoppades att det skulle ske en viss sanering. Tyvärr så fungerar det inte så. Nu vet jag hur media fungerar men den bild man fick av dom som var med var ju föga fördelaktig. Dom som uppenbarligen satt och förordade fejkade bud osv borde ju bli avregistrerade rakt av! Nu blev dom inte det och inte heller blev dom "brända" på marknaden? En av mäklarna som i bild berättade om hur hon fuskade med budgivningar och även att hon kunde fixa hyresrätter verkar ha mer att göra än någonsin...
    Som mäklare skall man vara en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare (i allt utom priset). Vi seriösa mäklare tar naturligtvis väl hand om våra köpare, om man tänker lite långsiktigt så är dom ju våra framtida säljare! Du blir inte långlivad som mäklare om du inte ger köparna en riktigt bra service!

    Tummen upp för att underlätta för den som vill köpa en bostad!
    Det är nog bara en tidsfråga innan denna hjälp börja kosta...
    J

     
  • Klockan 30 oktober 2008 kl. 17:55 , Anonymous Anonym sa...

    Den här siten är jättebra! Låt er inte tryckas ner av mäklarna som vill ha exklusivitet och brist på transparans för att tjäna mer pengar själva!

     
  • Klockan 31 oktober 2008 kl. 06:59 , Anonymous Anonym sa...

    Himmel och tack att jag kom ihåg skriverierna från sommaren och kunde googla fram er sida.

    Här kollar vi dagligen efter lägenhet och kan följa marknaden, iaf så det räcker för oss. Var skulle vi annars fått fram dessa uppgifter? Tusen tack att ni finns!
    Nu är jag köpare, men jag hade tackat och tagit emot även om jag varit säljare. Det är väl exponering av min bostad jag önskar, om jag vill bli av med den???

     
  • Klockan 31 oktober 2008 kl. 07:42 , Anonymous Anonym sa...

    mycket bra initiativ, hela stocken av utbud bör tillhöra alla involverade parter

     
  • Klockan 3 november 2008 kl. 09:51 , Anonymous Anonym sa...

    Tummen upp till Boligan.se

     
  • Klockan 3 november 2008 kl. 14:07 , Anonymous Anonym sa...

    Kör på! Ligger fastigheten på nätet så bör det snarare vara en fördel för köparen/säljaren om den exponeras på ett bredare sätt. Som köpare och säljare är det av vikt att kunna följa marknadsutvecklingen prismässigt såväl i uppgång som i nedgång och då är denna site av stort värde. Har följt er danska variant och det är mkt informativt att följa den marknaden precis som det är att följa er svenska variant.
    Bästa hälsningar från en intresserad läsare av er site.

     
  • Klockan 3 november 2008 kl. 14:08 , Anonymous Anonym sa...

    Kör på! Ligger fastigheten på nätet så bör det snarare vara en fördel för köparen/säljaren om den exponeras på ett bredare sätt. Som köpare och säljare är det av vikt att kunna följa marknadsutvecklingen prismässigt såväl i uppgång som i nedgång och då är denna site av stort värde. Har följt er danska variant och det är mkt informativt att följa den marknaden precis som det är att följa er svenska variant.
    Bästa hälsningar från en intresserad läsare av er site.

     
  • Klockan 4 november 2008 kl. 05:42 , Anonymous Anonym sa...

    Nu har jag i stort sett läst alla inlägg och jag känner mig helt konfunderad över alla elaka tillmälen över mäklarna... Sen när bestämmer mäklarna priserna? I min enfald så tror ju jag att det är säljarna som vill ha så mycket som möjligt för sin bostad!? Eller är det kanske så att köparna vill betala så mycket som möjligt!? Visst, mäklare jobbar på provision men de styr inte priserna... Att inse för alla är att det är säljarna som begär för mycket, INTE MÄKLARNA!!!

     
  • Klockan 5 november 2008 kl. 08:18 , Anonymous Anonym sa...

    Helrätt svar!
    Patetiskt att ens skicka ett sådan mail till er från mäklarsamfundet. Detta visar ju tydligt att mäklare står enabrt på en sida, sin egen! Tjäna pengar är deras viktigaste och drivande morot.
    Köparen skiter dem i, säljaren älskar dem för det är personen som göder dem!

     
  • Klockan 7 november 2008 kl. 05:45 , Anonymous Anonym sa...

    Jag bor i USA och upplever precis nu vad som händer med marknader när det råder brist på transparens - Boligan, ni gör precis vad ni skall göra - förser marknaden med information.

     
  • Klockan 7 november 2008 kl. 10:44 , Anonymous Anonym sa...

    En mäklare/säljare som dem kallas för. Är för mig enbart en skojare som man inte kan lita på. Dvs dem tar inget ansvar vid en försäljning eller ett köp. Utan dem bara förmedlar en kontakt mellan köpare och säljare. That's it!
    Det är deras jobb. Dem företräder bara sig själva och då kan man fråga sig, till vilken nytta har man dem?
    Exponering är svaret.
    I praktiken tycker jag att man kan sälja sin egen bostad precis som bilen eller mobilen. Men det är bra att det finns alternativ och där kommer dem in.
    Men tro aldrig att du gör ett kap med att ha en mäklare ombord ,)

     
  • Klockan 9 november 2008 kl. 10:15 , Anonymous Anonym sa...

    Stå på er Boligan.

    Mycket märkligt agerat av Mäklarsamfundet att vilja stoppa er. Som ni så riktigt påpekar skall en mäklare företräda både säljare och köpare. Oavsett vad man tycker om den ordningen så är det vad lagen föreskriver.

    Marknadsliberalen

     
  • Klockan 9 november 2008 kl. 13:27 , Anonymous Anonym sa...

    Boligan är toppen! Stå på er! Boligan ger möjlighet att på sikt få en mer rimlig prissättning på bostadsmarknaden.

     
  • Klockan 10 november 2008 kl. 01:55 , Anonymous Anonym sa...

    Mycket dumt inlägg tidigare, där ngn vill påpeka att det är säljarna och inte mäklarna som bestämmer priset. Jaha, goddag yxskaft! Det torde alla veta, men det kritiken gäller är att mäklarna har via nolltransparens, skenbud, och genom att mörka priser etc, (listan kan göras lång) lurat marknaden till högre priser än vad som är realistiskt. Det är därför mäklare ifrågasätts, bla på siter som denna. Inte för att ngn tror att det är mäklare som bestämmer priset. Du som skrivit ett sådant dumt inlägg verkar ju inte förstått kritken mot mäklarkåren. Nåja, det gör inget för köpare och säljare har länge förstått det. Det är först nu på allvar man börjat se alternativ till att vara helt utelämnad åt mäklare. ( vilket naturligtvis är svårt för mäklare, då det innebär att de konkurrensutsätts likt alla andra).
    Boligan finns just för att det finns ett behov av det!

     
  • Klockan 12 november 2008 kl. 00:17 , Anonymous Anonym sa...

    Skicka en koia av samtliga inlägg till Mäklarsamfundet se der får en uppfattning om "folkets röst".


    På en fri marknad råder fri konkurrens, eller hur Mäklarsamfundet ?

     
  • Klockan 12 november 2008 kl. 01:33 , Anonymous Anonym sa...

    Hej!
    Jag märkte att det finns villor till salu med en ny lägre pris än tidigare, i Västerbotten iaf.
    Hinner ni inte att kola om husena var tidigare annonserade och annonseras om med en lägre pris.
    Ex: på Ladugårdsgränd 8 i Holmsund.

     
  • Klockan 14 november 2008 kl. 03:09 , Anonymous Anonym sa...

    Jag kan inte förstå kritiken som riktas mot Boligan. Vi sålde vår lägenhet för 2 månader sedan. Köparen hade hittat vår lya här. Det är samma sammanställning som pricerunner har samt andra köp/säljsiter. Jag tror således att boligan faktiskt hjälper säljarna samt stabilserar prisbilden. Om man måste sänka priset med 30-40 % eller mer så är man dum i huvudet eller lever i en fantasivärld. För att ett köp ska till så måste säljaren komma överens med en köpare. Kritiken skall givetvis riktas mot mäklarna som inte ger en bild som överensstämmer med verkligheten. Säljer man inte sitt hus/borätt på månader/år så är man helt fel ute med priset. Svårare än så är det inte.
    Det Boligan gör är att ytterliggare exponera objekt till ännu fler köpare och då går naturligtvis priset upp. Så blir det med fler spekulanter.

     
  • Klockan 15 november 2008 kl. 11:49 , Anonymous Anonym sa...

    Äntligen en motvikt till den råkapitalistiska mäklarsamfundet.
    Det är på grund av den ensidiga marknadsföringen via nätet som drivit upp fastighetspriserna till abnormala nivåer som nu drivit in Sverige och delar av övriga världen i en djup kris.
    Nu finns en sajt som talar om hur länge ett objekt varit ute på marknaden och hur mycket priset har sänkts eller höjts.
    Det känns som en förnuftig motvikt till de tvivelaktiga budgivningar som mäklarna ägnat sig åt trots att de ska sträva efter att företräda två parter.
    Nu kanske vi kan få en lite mer objektiv utveckling av bostadspriserna.

     
  • Klockan 16 november 2008 kl. 12:42 , Anonymous Anonym sa...

    Boligan.se är kanon !

    Mäklarsamfundet däremot bekräftar bara att mäkkleribranchen är oseriös och inte tål transparansen... Nu blir det inte lättare för mäklarna att sälja heller He he he

     
  • Klockan 20 november 2008 kl. 10:03 , Anonymous Anonym sa...

    Kopparvägen 11
    Carlslid
    Umeå Kommun har legat ute över ett år för samma pris

     
  • Klockan 25 november 2008 kl. 03:44 , Anonymous Anonym sa...

    Jag mistar lusten helt at köpe bolig från Mäklarsamfundets mäklare.

    Deras brev värker tillhöra medelålderen och osar av okunnighet om kundernas önskar.

    Vi har gång på gång varit med om oseriösa mäklare, som säger der har kommit inn högra bud en våran för så at återkomma och erbjuda oss boligen efteråt.. då tidligare budgivare har "fallit från".

    Var det något Mäklarsamfundet skulle ha tagit i tu med så var det at synliggöra budprocessen för alla.. Det vore i såvel säljarnes som köparnes intressa. Vi har flera gånger önskat att se et hus men fått besked om at budprocessen är i gång och dom orker inte visa huset flera gånger för at inte störa budprocessen.

    Jag tycker en overväldigande del mäklare är så lite profesionella at vore det möjligt ville jag gå utenom. Vore det inte för detta skulle vi ha kopplat en mäklare på som kunne hittat vårat drömhus..

    Besviken husköpare.. som är trött på Skånes mäklare..

     
  • Klockan 11 december 2008 kl. 00:54 , Anonymous Anonym sa...

    Har noterat att mäklarna tar bort annonser och direkt lägger in samma annons på nytt för att det inte ska avslöjas hur länge ett objekt varit ute för försäljning. Vore därför bra om ni kunde hitta ett sätt att varna för detta.

     
  • Klockan 11 december 2008 kl. 06:43 , Anonymous Anonym sa...

    Vore ännu bättre om ni bara annonserade ut hus som är till salu, inte redan sålda/reserverade/återtagna. Ska ni någonsin kunna vinna mark över typ hemnet måste aktuell info om utbudet vara top prio. Jobba på Peter Larsson!

     
  • Klockan 30 december 2008 kl. 06:35 , Anonymous Anonym sa...

    Fantstiskt bra ide och service att verka for mer transperns i marknaden. Det tjanar alla kopare och saljare pa i langden.

    Kul att see att det ocksa finns lite stake i er och inte gar pa det tontiga forsoket fran maklar/fastighets branchen. Som nagon sa, dom ansvarar ocksa for att se till koparnas intressen...vilket dom iofs aldrig har forstatt.

    Alla aktorer pa en marknad tjanar over tiden pa att prisbilden ar korrekt och det forrutsatter transparens.

    Om en part i en transaktion har informationsovertag badder det for felaktig prissattning och varden fordelas orattvist.

    Sta pa er Boligan, det har ar toppen!!!!

     
  • Klockan 30 december 2008 kl. 06:39 , Anonymous Anonym sa...

    Maklarsamfundets brev borde skickas vidare till marknadsdomstolen for det ar ett ypperligt bevis for hur oserios hela maklar branchen ar. Och dessutom ar det en total intellektuell och kunskapsassig striptease fran deras sida. Har dom inte grundlaggande kunskaper i hur en effektiv marknad ska funkera? Och om dom har det vad har dom att frukta med transparense och rattvis informations oppenhet mellan kopare och saljare? Eller ar det enda 'vardet' maklarna tillfor i processen att hindra transperes? Om dom tillforde nagot verkligt varde borde dom valkomna transparens.

     
  • Klockan 8 januari 2009 kl. 06:55 , Blogger laswe sa...

    Toppenbra sajt.
    Lite kul att (de flesta) mäklarna är så förbannade. Skulle hemnet bara lagt ner lite tid på att förnya sig och kanske släppa lite mer info (som t ex datum vid inlägg) skulle boligan varit helt överflödig. På så sett är det hemnet och mäklarsamfundet som själv skapat behovet av boligan.
    Lite dålig framförhållning av mäklarbranschen att tro att utvcklingen står stilla bara för att dom inte gör någonting.

     
  • Klockan 16 januari 2009 kl. 09:40 , Anonymous Anonym sa...

    Tänk så enkelt Hemnet hade kunnat slå ut boligan genom att själva publicera informationen.

     
  • Klockan 25 januari 2009 kl. 04:57 , Blogger David Holmberg sa...

    Boligan bore införa en funktion som motverkar de allt fulare knepen med att ta bort en lägenhet från marknaden i några dagar för att sen återinföra den igen. Detta görs enbart för att lura Boligan. En lägenhet som varit ute i 120 dagar börjar så plötsligt om på nytt. En minnesfunktion borde vara lätt att skapa, Om lägenheten på samma adress återinförs inom säg 30 dagar så borde räknaren plussa på de "gamla" dagarna.

     
  • Klockan 27 januari 2009 kl. 07:29 , Anonymous Anonym sa...

    alla som tycker att boligan är bra suger min jävla kuk....idioter!

     
  • Klockan 28 januari 2009 kl. 09:38 , Anonymous Anonym sa...

    Jaa, vad ska man säga om föreg kommentar?
    Mckt låg nivå, knappast ngt som hjälper upp förtroendet för mäklarbranschen. Det där får tala för sig själv.

     
  • Klockan 29 januari 2009 kl. 02:30 , Anonymous Anonym sa...

    Boligan är bra, stå på er!
    Ett tips är också bospindeln.se som anger hur länge en bostad legat ute sam i viss mån prisnedgång. Dessa kan dock inte heller skydda sig mot att en bostad plockas bort ena dagen och läggs in som ny nästa dag.
    De har dock i dagsläget fler bostäder än boligan, dvs en del av de objekt som finns på bospindeln och tidigare legat även på boligan är bortplockade frånboligan. Jag håller med föreg bloggare, att dessa objekt, där mäklaren lyckats plocka bort de från boligan gör att man blir än mer misstänksam mot dessa objekt, -försöker de dölja ngt?

     
  • Klockan 10 februari 2009 kl. 01:53 , Anonymous Anonym sa...

    David, du är mycket dumm i huvudet! En lägenhet inom 30 dagar kan ha bytt ägare. Varför tror du att det är samma person som säljer den, din jävla missfoster! Alla ni som stödjer denna jäkla sajt är hyresgäster som aldrig kommer få egna bostäder! Avundsjuka idioter! Det är väll inte lätt att vara fattig!

     
  • Klockan 18 februari 2009 kl. 04:32 , Anonymous Anonym sa...

    Jag håller med David; det är inte särskilt troligt att det är ngn som köper och säljer sin bostad inom loppet av 30 dagar. Jag tror som David, det är samma bostad som plockats bort och sedan sätts in som ny pga att den inte gått att sälja. Ett sätt att försöka lura köpare. Detta har ffa bostadsrättsinnehavare uppmärksammat, eftersom det ofta är de som är ute på bostadsmarknaden, dvs oftast ska den som köper också sälja sin bostad. Då är man intresserad av att komma in i rätt prisbild från början, dvs inte betala överpris på ngt, eftersom det blir ett dåligt kedjebrev. Betalar du överpris på ett objekt måste du också sälja din egen bostad till ett överpris. Vi som har bostadsrätter och vill köpa och sälja, är intresserade av att få en så pass rätt, äkta prisbild som möjligt. I detta finner jag Boligan som ett ypperligt instrument! Jag vill veta ett objekts historik innan jag köper, för att betala rätt pris, då har jag också själv lättare att sälja min bostad till rätt pris! Dvs min ekonomiska kalkyl klarar av ett marknadsanpassat pris vid min egen försäljning. Det ger trygghet.

     
  • Klockan 26 februari 2009 kl. 02:05 , Anonymous Anonym sa...

    Idioterna från Boliga har börjat publicera info om när tigigare har en läg varit ute på nätet till salu! FEL, kan ni vara säkra på att det gäller samma läg??? Det kan gälla bara SAMMA adress.....På samma adress kan finnas 10 likadana lägenheter!.. Skurkar! Idioterna har ingen semester, de bajsar nätt och jämnt...

     
  • Klockan 11 mars 2009 kl. 10:41 , Anonymous Anonym sa...

    Den typen av kommentar i sista inlägg är inte värd att kommentera egentligen. Och det behövs inte. Folk vet själva och kan läsa övriga inlägg på bloggen som håller en helt annan nivå.

     
  • Klockan 16 mars 2009 kl. 02:12 , Anonymous Anonym sa...

    "Den typen av kommentar i sista inlägg är inte värd att kommentera egentligen. Och det behövs inte. Folk vet själva och kan läsa övriga inlägg på bloggen som håller en helt annan nivå."

    Svara på min fråga, skurk...

     
  • Klockan 28 mars 2009 kl. 02:20 , Anonymous Anonym sa...

    Vissa mäklare har lärt sig att ändra tid på hur länge ett objekt har varit ute. Jag har tex följt objekt som sedan 07 och 08 legat ute. Skeppsholmen har där lyckats ändra på lägenheter och lägger ut de som helt nya. Vilket inte är sant. Av hänsyn till de berörda addresserna skriver jag inte ut dom. Men jag inser att man inte kan lita på Boligan, då vissa mäklare ändå lyckas frisera i statistiken. Det påverkar dock mitt förtroende för dessa mäklare. För att det finns fortfarande bmäklare som inte går in och friserar.

     
  • Klockan 1 april 2009 kl. 01:20 , Anonymous Anonym sa...

    Åter igen, du som kallar andra för skurk; den typen av kommentarer är eg inte värd att kommentera eller svara på. Åter igen, folk kan läsa övriga inlägg själv, och vet om ett objekt varit ute fler gg. Ps det är bara att titta på fotgrafierna, när samma möblemang är ute för andra och tredje gg m olika mäklare, där de ändå står som nya objekt. Boligan har inte heller blandat ihop lägenheter på samma våning, du förstår att varje objekt har ett lghnr, andelstal osv. Datorer idag läser av om det är olika objekt som räknas på samma. Elementär datakunskap.

     
  • Klockan 7 november 2009 kl. 00:00 , Anonymous Anonym sa...

    Först nu såg vi mäklarsamfundets brev, det handlar ju om att dom vill censurera era uppgifter på internet,

    mäklarförbunder visar sig vara likadana som tex Dole bananer som ville förbjuda filmen om bananarbetare.

    Fy för mäklarförbundet som har mage att vilja mörka uppgifter!!

     
  • Klockan 8 juni 2010 kl. 08:47 , Anonymous Anonym sa...

    Stor Tack till dig Bo och till Boligan för att ni existerar!! Jag är trött av de som vill spekulera på bostadsmarknaden. På mitt dålig svenska - tack en gång till!

    Jag är en vanlig köpare som vill inte ta lön på 3-4 mkr som mina barn kommer att betala ot mig, att köppa någånting som kostar faktiskt 2-2,5 mkr - vi bor inte i London eller LA!

    Hälsningar,
    Sasha

     
  • «Äldst ‹Äldre 201 – 251 av 251

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida